Koenigsegg

Automobilka Bugatti odhalila v září svůj model Chiron Super Sport 300+, jehož předprodukční model dosáhl rekordní maximální rychlost až 490.484 km/h. Podle nejnovějších informací...

Automobilka Bugatti odhalila v září svůj model Chiron Super Sport 300+, jehož předprodukční model dosáhl rekordní maximální rychlost až 490.484 km/h. Podle nejnovějších informací z portálu TheSupercarBlog se ho však pokusí pokořit švédský Koenigsegg, který plánuje na letošním autosalonu v Ženevě odhalit koncepční automobil s názvem Mission 500, přičemž právě toto číslo by mělo naznačovat pokoření hranice 500 km/h. O tématu píše Motor1.

Pokoří magickou hranici 500 km/h

Současný neoficiální rekord nejvyšší dosažené rychlosti drží mezi automobilkami Bugatti, jehož předprodukční model Chiron Super Sport 300+ dosáhl na testovací trati Ehra-Leissen rychlost 490.484 km/h. Nové zprávy však naznačují, že tento rekord bude v nejbližší době snažit pokořit známá švédská automobilka Koenigsegg.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ / Zdroj: Bugatti

Na letošním autosalonu v Ženevě totiž údajně plánuje představit koncepční vozidlo Mission 500, které má vycházet z modelu Jesko.

Číslo použité v názvu tak naznačuje, že automobil se pokusí pokořit magickou hranici 500 km/h.

Koenigsegg Jesko byl představen na loňském autosalonu v Ženevě / Zdroj: Koenigsegg

Koenigsegg Jesko byl představen na loňském autosalonu v Ženevě, a i když je jeho výroba omezena na 125 kusů, jde o velmi působivý sporťák.

Vozidlo je poháněno neuvěřitelným pětilitrovým motorem V8 s dvojitým turbem, který dokáže při použití etanolu E85 dosáhnout výkon až na úrovni 1 603 koní (1 281 koní při klasickém benzínu).

89. ročník populárního švýcarského autosalonu začíná již 3. března, a bude tak zajímavé sledovat, zda se o pokoření rekordu švédský výrobce s novým modelem opravdu pokusí.

0
Uložit článek
Komentovat ( 0 )